miercuri, 31 august 2016

Ce spun specialiştii despre îngrijirea părului în timpul sarcinii?




Bună,

Am optat să scriu astăzi un articol despre îngriirea părului în perioada sarcinii. Am tot căutat informaţii şi am găsit ceea ce aveam neoie, astfel încât să satisfac curiozităţile viitoarelor mămici, care probabil citesc acest articol.

Pe perioada sarcinii părul suferă o serie de modificări. Se întâmplă ca el să cadă. O femeie poate să piardă cam 100 de fire de păr zilnic. Însă atunci când este însărcinată acest proces stagnează.
De altfel, părul poate deveni tern, se poate rupe foarte uşor şi se poate îngrăşa foarte repede.

 Este foarte important ca gravida să aibă grijă de ea, să ştie ce este bine pentru ea şi ce nu. Informarea pe tot parcursul sarcinii este cheia către un bun demers al sarcinii.

Specialiştii spun că pe perioada sarcinii scalpul devine sensibil, iar părul mult mai uscat:
  ’’De asemenea poate apărea un dezechilibru în ceea ce priveşte secreţia de sebum, fie în sensul hiperproducţiei, ce duce la o îngrăşare mai rapidă a rădăcinei, fie sub forma unei producţii deficitare, ce va duce la un scalp sensibil si păr uscat’’.

Părul în timpul sarcinii

În această perioada femeile însărcinate vor constata că lungimea părului va stagna. În mod normal 80-90% din părul din cap creşte, iar 5-10% stagnează. 
După sarcină, părul cade atunci când este pieptănat, spălat cu şampon, dar şi atunci când balsamul este înlocuit. 
Se poate întâmpla ca în această perioadă unele femei să îşi piardă din strălucirea părului, textura acestuia fiind schimbată. Însă, acest lucru se întâmplă doar pe perioada sarcinii, după părul îşi va recăpăta frumuseţea.

Hugs!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu